Carta de la presidenta

Aquest espai virual neix amb la intenció de donar a conèixer la Síndrome de Lynch, una “condició hereditària” que augmenta la probabilitat de patir càncer de colon, endometri, ovari i, en menor mesura, altres tumors. Un espai d’informació científica rigurosa i un espai de comunicació virtual entre els afectats i per ells.

El 10 de novembre de 2012 es va realitzar a Barcelona la I Jornada per a familiars i afectats per la Síndrome de Lynch, organitzada desde l’Hospital Clínic i la Vall d’Hebrón. Durant la jornada vaig tenir l’honor de poder presentar la primera associació en el nostre país d’afectats per la síndrome que, al mateix temps, és la primera associació de càncer hereditari a Espanya. El meu agraïment a les 48 persones que arrel de la jornada es van fer sòcies ja que, gràcies a la seva confiança en nosaltres, podem presentar en aquests moments aquesta pàgina web. No podem ni volem competir amb associacions de pacients que porten molts anys a les seves esquenes, tot el contrari, els hem demanat la seva col·laboració en el projecte. Agraeixo també a elles les seves paraules de coratge i la seva bona fe al permetre posar l’enllaç des de la nostra pàgina a les diverses associacions que poden interessar-nos com afectats per la Síndrome de Lynch.

L’època que ens ha tocat viure està plena de canvis i viure amb la Síndrome de Lynch imposa reptes personals i familiars. Els avenços tecnològics i el compromís del personal sanitari han permès i permetran a una part de nosaltres poder explicar la nostra història i poder treballar per a deixar als nostres fills un futur ple d’esperança i, per què negar-ho, ple de desafiaments.

Aquesta associació neix del treball voluntari d’un grup de persones que crèiem en un projecte de solidaritat i responsabilitat social. Les històries de lliuta i coratge dels nostres associats ens omplen d’orgull i són el motiu principal que ens porta a continuar endavant amb el projecte. Molts de nosaltres quan vam ser diagnosticats de la síndrome ens vam sentir sols. Aquesta associació també neix amb la voluntat de que això no succeeixi més. Compartir adversitats, il·lusions, trucs, etc. forma part d’aquest espai.

Benvinguts a AFALynch.

Maria Ricart - Presidenta d’AFALynch